niedziela, 7 lutego 2016

Ciasto z cukinią

Ciasto czekoladowe z cukinii

Składniki:
6 jajek
2 szklanki cukru
1 łyżka cukru waniliowego
2 łyżki kakao
3 łyżeczki cynamonu
3 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka oleju
3 szklanki utartej cukinii
+ tabliczka utartej czekolady

Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamon. Dodać cukinię (jeśli używamy młodej, to nie trzeba jej obierać, starą "jesienną" należy obrać).
Piec przez 45-50 minut w temp. 180-200 st. C na dużej blaszce ( wyłożonej papierem do pieczenia).
Można udekorować cukrem pudrem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz